Добре дошли в света на Kango Jumps

От Tochka. Категория: Акцент, Спорт

Tagged: ,

kango-jumping

Публикувано на: 6 юни, 2013 , Няма коментари

Перфектното кардио, аеробен маратон, истинскo забавление или с други думи – новата аеробика завладяла света – “Welcome to the Kango World”.

Не случайно решихме да представим така атрактивния спорт “Кango Jumps”, тъй като смятаме, че това е прекрасна възможност да скочим заедно крачка напред и да се отдадем на новите възможности и хубавото време през пролетта. Не на последно място, разбира се, да се погрижим за фигурата си и то, докато се забаваляваме искрено с приятели, а защо не и с децата си.

Ако класическите упражнения във фитнеса и класовете по йога вече ви отегчават или просто искате да вмъкнете нещо свежо в програмата си, силно ви препоръчваме да посетите един час по Канго и да поскачате в ритъм с другите “усмивки” наоколо. Наричаме ги “усмивки”, защото се убедихме, че хората, които практикуват кангото, наистина стават по- позитивни и слагат усмивките си още на входа на залата. Освен цялата енергия и лудо забавление, които ви заливат, започвайки канго-скачането, можете да се разделите и с 1200 – 1400 ккал. само за 30 мин.

kango-jumping-1

И тъй като звучи прекалено добре, за да е истина, отидохме да проверим от първо лице как стоят нещата в залата. Нахлузваме един чифт канго-обувки, които са ергономични, пружиниращи и напомнят странен вид кокили, и се впускаме в приключение. Първо заучаваме правилната стойка и още на първия музикален сет, сме в “jumping” ритъм, заредени с огромна доза позитивна енергия и желание за движение. Първото, което си помислих е, че никога не съм имала по-забавна и по-активна тренировка от тази (а смея да кажа, че съм изпробвала доста варианти за спорт – джогинг, фитнес, аеробика, тае бо, йога, пилатес и пр.). Музиката е страхотна, хората са ентусиазирани, скоковете се комбинират в интересни комбинации, които натоварват всяка част от тялото и това оставя усещане за цялостно тонизиране и равномерно натоварване. Целта е постигната! Чувствам се лека като перо, с видимо подобрено настроение и още по-добро самочувствие! Няма как да не го препоръчам!

Ето няколко причини да опитате Kango Jumps:

• Повишава издръжливостта и подобрява цялостното здраве;

• Канго-скоковете са един от най-бързите и ефективни методи са сваляне на килограми (редовно трениращите свалят по килограм и половина на тренировка);

• Канго-обувките подготвят и мобилизират всички мускулни групи за максимална ефективност при скок;

• Пружиниращите обувки предпазват и подсилват глезените, пищялите, коленете, долната част на гърба и гръбначния стълб;

• Подобрява стойката на тялото;

• Практикува се, както на открито, така и в зала;

• Подходящ е за хора от всякакви възрастови групи;

• Натоварва равномерно цялото тяло и има тонизиращ ефект;

• Канго джъмпс подобрява настроението, вдига тонуса и се бори активно със стреса.

Автор: Цветелина Цвяткова

Автор Tochka

Разгледайте статиите от

Няма коментари

В момента няма коментари за Добре дошли в света на Kango Jumps. Ще се радваме да добавите мнението си.

Публикуване на коментар