Как да си направим сами уникална сватбена покана

От Tochka. Категория: Как да, Сватбата, Хоби

Tagged: , ,

уникална сватбена покана

Публикувано на: 3 юли, 2012 , Няма коментари

Сватбената покана е пръв знак за наближаващото щастливо събитие и всеки чака да я получи с нетърпение. Тя отдавна не служи само за оказване на часа и мястото на сватбата и макар да е малка, съдържа в себе си намек за цветовете, темата и стила на предстоящата сватба. Един от начините да имате покани, носещи отпечатъка на собствения Ви стил е да си ги направите сами. Често времето, което е нужно за изработването на такива покани е главен фактор във зимането на решението дали ще  се захванете с тази задача, наред с притесненията дали сте достъчно сръчни и какво ще се получи в крайна сметка. И все пак това е най-сигурният начин да имате уникална покана по свой вкус, с която да изненадате гостите си, затова ви предлагаме няколко лесни стъпки за направата на модерна сватбена покана със сатенени цветчета.

Материалите, които ще са Ви необходими са:
- картон с формат А4 с желаните цвят и ефекти
- сатенена панделка
- самозалепващи се перли
- сухо лепило
- ножица
- пистолет за работа с топъл силикон
- свещ

Ако се чудите къде да ги намерите, то магазините за художествени и арт материали са подходящо място да потърсите необходимото.

Първите неща, за които трябва да помислите са цвят и мотив на сватбата, за да може и поканата да бъде в тон с всеки малък детайл. Следва изборът на текст и фоматирането му, като това може да стане лесно с компютърна програма и зависи от размера на поканата, който искате да постигнете. В случая от един лист с формат А4 ще направим 2 покани.

Може да принтирате сами вкъщи, ако разполагате с принтер или да се обърнете към услугите на копирен център, особено ако хартията, която сте избрали е дебела. Когато  текстовете са принтирани следва разрязване и прегъване на поканите. В магазините за художествени материали има уреди за рязане и прегъване, но ако не искате да влагате допълнителни средства, може да се справите и сами или с помощта на копирния център.

 

Направата на сатенените цветчета не е никак трудна, макар на пръв поглед да не изглежда точно така. За целта изрежете кръгчета с различна големина от сатенената лента и обгорете внимателно крайчетата им на пламъка на свещ.. Пришийте едно към друго отделните кръгчета и залепете по една перла като завършек. Ако искате по-големи цветчета, изберете лента с по-голяма ширина.

Остават последни крачки до получаването на готова покана. Фиксирайте сатенената лента на желаното място, като я опънете добре по хартията и залепите един за друг двата й края със сухото лепило. Залепената част трябва да остане от вътрешната страна на поканата. С помощта на пистолета за топъл силикон прикрепете цветчетата към поканата, като оставите желаното разстояние между тях.

След като поканите са вече готови, остава да ги раздадете на своите гости и да се радвате на техните очаровани възклицания.

В случай, че нямате нужното време и търпение да се впуснете в това приключение, или просто се нуждаете от свежи идеи, потърсете ни на адрес:  www.nezabravka.weebly.com

Ателие „Незабравка”

Автор Tochka

Разгледайте статиите от

Няма коментари

В момента няма коментари за Как да си направим сами уникална сватбена покана. Ще се радваме да добавите мнението си.

Публикуване на коментар