Коя е моята булчинска рокля

От Tochka. Категория: Сватбата

Tagged: , , ,

shutterstock_74623282

Публикувано на: 5 юли, 2012 , Няма коментари

Няколко, надявам се, полезни съвети и насоки при избора на сватбената рокля

Изборът на булчинската рокля е вероятно основната задача в организирането на сватбата. Всяка жена има представа как иска да изглежда като булка – с пищна, семпла или дръзка рокля. Воал, шлейф, фусти, волани, дантела, мъниста, панделки… безкрайно много и различни детайли. Всяка бъдеща булка тръгва на обиколка по магазини и бутици на лов за идеалната, перфектна булчинска рокля. Тя ще се носи само един ден, дори няколко часа, но е най-важната рокля в живота и е трудно да се правят компромиси. За да няма разочарования в сватбения ден, е добре когато се избира и поръчва моделът, освен с бюджета, да се съобразите и с някои други неща. Ето няколко насоки:

- Преди да изберете, пробвайте максимално и различни модели. Често се получава така, че точно този модел, който сте избрали от витрината или списанието, не ви стои добре. Разчупете мисленето си и опитайте други варианти – изборът на цветове и стилове е практически безкраен.

 - Когато тръгвате да избирате роклята, винаги си взимате някой (майка си, кумата или приятелка), с който да споделите този вълнуващ миг. Нека с вас да дойдат максимум двама души. Твърде многото различни мнения, няма да са ви в помощ при избора. И нека това да са хора, които ще бъдат честни и откровени с вас и на чието мнение може да се доверите.

- Не поръчвайте по-тясна рокля, разчитайки че ще отслабнете до сватбата. Помнете, че в предсватбената суматоха плановете за диета, могат да отидат на вятъра. Освен това е по-добре да вземете рокля, в която ще се чувствате свободно и удобно, а не едвам да я облечете и после да се страхувате да седнете или да си вдигнете ръцете например.

- Посетете мястото, където ще се проведе венчавката и проверете дали няма някакви изисквания за вида на роклята. Например има храмове, в които не е позволено да се влиза с гол гръб или открити рамене. Ако случаят е такъв, а роклята е по-разголена, помислете за някаква наметка или шал, които да сложите по време на церемонията.

- Не избирайте твърде разголен модел. Обърнете внимание на дълбочината на деколтето и дължината на полата. Може да имате гости, които да се притеснят, когато се наведете напред.

- Когато пробвате роклите, подвижете се малко повече в тях, потанцувайте, клекнете, вдигнете ръце. Така ще проверите дали се чувствате удобно и дали няма да сте твърде ограничена в движенията – последното нещо, което бихте искали, когато танците се разгорещят.

- Внимателно подберете цвета на тоалета – снежно бял, екрю, шампанско, бледо розово – този, който най-добре ще подхожда на тена на кожата ви.

- Ходете на пробите с бельото, с което ще бъдете на сватбата. Неподходящото бельо може да разкриви кройката.

- Поръчайте роклята навреме!

Текст: Мариана Майер;

 

Автор Tochka

Разгледайте статиите от

Няма коментари

В момента няма коментари за Коя е моята булчинска рокля. Ще се радваме да добавите мнението си.

Публикуване на коментар