Нови заглавия, които ви препоръчваме да прочетете през лятото

От Tochka. Категория: Акцент

Tagged: ,

koritsaGRAVIOR_sekulov-01-01

Публикувано на: 6 юни, 2013 , 2 коментара

Гравьор на сънища e роман в три части, които за първи път се издават заедно – Колекционер на любовни изречения, Малката светица и портокалите и Последната рота на капитан Кок.
Книгата разказва две истории едновременно: на жена с безброй мъже и на няколко мъже с една жена.
Сред лабиринти от време преминават Грейс, бивша циркова актриса с дъждовен поглед и ментова дарба да се люби, колекционерите на напълно необходими неща Матео Плюшкин и Леополд Пушкин, майсторът на сребро Йосифидиус Йо., високият пътуващ магьосник Наско Х., тъмната му сянка Негро Хосе, Джордж Хоразиус, Джордж Закариъс, джентълмените на обира Бастиан Херце Монтоливо и Елвер Баняга, малките светци под балконите на Валпарайсо, красивите прахосници на имена Даниеле Синсероса и Франк Стенли, неуморният изследовател на носталгията Лемуел Кардингтън Суифт, както и любовниците от черен пипер в ротата на капитан Кок.
Всички търсят земи, в които любовните истории не се разказват докрай; където истината има хиляди лица и всяко едно би могло да бъде както фалшиво, така и неустоимо вълнуващо, а щом е неустоимо и вълнуващо, то истината за него няма абсолютно никакво значение не само сега, но и никога, до самия свършек на дните, нещата и историите.

Silna-e-noshtta„Силна е нощта” (превод: Росица Ташева, 464 стр., цена 18 лв.) е брилянтно разследване на собствената фамилна история. Една зимна сутрин Делфин дьо Виган намира майка си мъртва. Когато се съвзема от ступора, я захапва скръбта. Първо отказва да повярва в неотвратимото, после взема решение – да проучи и опише живота на Люсил. Резултатът е ювелирен наратив, който без излишен патос и романтика вае образа на една необикновена жена.
Делфин дьо Виган е родена на 1 март, 1966 г. във Франция. Майка на две деца и спътница на популярен френски литературен критик и журналист, тя е автор на шест романа, удостоени общо със седем престижни отличия. Със „Силна е нощта” през 2011 г. писателката предизвиква фурор в родината си – от тази паметно красива, съкровена творба са реализирани 520 000 екземпляра! Друг неин бестселър, романът „Но и аз“, има впечатляваща филмова адаптация под режисурата на Забу Брайтман.

Call-Me-Scarlett„Наричайте ме Скарлет” (превод: Румяна Маркова, стр. 432 , цена 16 лв.) разказва историята на три французойки, обсебени от образа на Скарлет О’Хара – Жюлиет се възхищава от красотата и енергията й, Мартин – от деловите й качества, Бенедикт – от нейния стил. Въоръжени с романтичните си представи, те решават да изпробват късмета си в Париж. Един роман за дивния полет на младостта, но и за всички онези неизбежни препятствия, изненади и обрати, които пронизват тъканта на живота.
Катрин Панкол е родена в Мароко, живее във Франция, завършва френска литература и сменя различни занятия, за да се ориентира към журналистиката – професия, която й приляга. Следват множество статии, сценарии, както и романите „Първо аз”, „Варварката”, „Наричайте ме Скарлет” и „Жестоките мъже не се разхождат по улиците”. Трилогията, която стартира с „Жълтите очи на крокодилите”, постига феноменален успех и осигурява на Панкол престижната награда „Мезон дьо ла Прес”. Героите са толкова пълнокръвни и „разпознаваеми“, че й се налага да напише „Бавният валс на костенурките“ и „Катериците от Сентръл парк са тъжни в понеделник“. Днес, с общо 15 романа в актива си, преведени на 25 езика, Катрин Панкол се нарежда сред най-четените писатели на нашето време.

Автор Tochka

Разгледайте статиите от

2 коментара

Има 2 коментара на Нови заглавия, които ви препоръчваме да прочетете през лятото. Ще се радваме да добавите коментар?

  1. Тунис, със своите пясъчни плажове, древна история и зашеметяващи пейзажи, предлага идеалната дестинация за всеки, който търси перфектната почивка. От историческите руини на Картаген до омагьосващите пясъци на Сахара, Тунис е място, където наследството и естествената красота се сливат в едно, за да предложат вълнуващо приключение.
    Не забавяйте повече, направете следващата си почивка вълшебна с екскурзия до Тунис. Открийте очарованието, историята и бита на тази вълшебна страна. Осигурете си своето място сега и се подгответе за приключение, което ще остане в сърцата ви безкрайно. Посетете нашия сайт или се контактирайте с нас без посредници, за да инициираме планирането на вашето приключение до Тунис още днес!

    https://fracvikkzseq.compat.objectstorage.eu-frankfurt-1.oraclecloud.com/mistralbg/tunis/tunis.html

  2. Тунис, със своите пясъчни плажове, древна история и живописни пейзажи, предлага идеалната дестинация за всеки, който търси вълшебната почивка. От древните руини на Картаген до омагьосващите пясъци на Сахара, Тунис е място, където културата и природата се сливат в едно, за да предложат вълнуващо приключение.
    Не отлагайте повече, планирайте следващата си ваканция неповторима с екскурзия до Тунис. Разгледайте великолепието, историята и бита на тази очарователна страна. Осигурете си своето място вече днес и се подгответе за приключение, което ще се запечата в сърцата ви безкрайно. Посетете нашия уебсайт или се свържете с нас директно, за да инициираме планирането на вашето пътуване до Тунис възможно най-скоро!

    https://storage.googleapis.com/mistraltravel/tunis/tunis.html

Публикуване на коментар