“Подуяне” – “столица на градското изкуство”.

От Tochka. Категория: Афиш

graffiti na kanala

Публикувано на: 10 юли, 2012 , Няма коментари

Второто издание на фестивала за графити и градско изкуство “Urban Creatures” ще се състои на 14 и 15 юли в коритото на Перловската река до стадион “Герена”, съобщиха организаторите.

Коритото на реката ще бъде преобразено в своеобразен плаж с 50 тона пясък, чадъри и шезлонги. Всички присъстващи ще могат да се докоснат до автентичното улично изкуство и едновременно с това да се насладят на необичайното преживяване по джапанки и хавлиени кърпи. Фестивалът “Urban Creatures” е организиран от Фондация за градско изкуство със съдействието на Столична община, район “Подуяне”. Неговата цел е да популяризира най-талантливите улични артисти в България. “Стремежът на общината е да покаже, че цял квартал може да се превърне в сцена за нови и интересни културни събития. Работим по още няколко проекта заедно с Фондация за градско изкуство, които имат за цел да трансформират район “Подуяне” в “столица на градското изкуство”, посочва кметът на районажа Ева Митова.

Тази година във фестивала ще участват едни от най-добрите български графити артисти – Nasimo, Bozko, Funne, Sten Duc, 140 ideas, Esteo, Goat, Trash lovers. Ще участва и легендата на графити и рап сцената – Ndoe, както и набиращите скорост DZP crew. Организаторите също така са отправили предизвикателство и към художници като Борис Праматаров, Деян Янев, Искра Благоева, както и скулптора Живко Минев, които ще дойдат да експериментират в реката.

Автор Tochka

Разгледайте статиите от

Няма коментари

В момента няма коментари за “Подуяне” – “столица на градското изкуство”.. Ще се радваме да добавите мнението си.

Публикуване на коментар