Пълнени пилешки гърди със синьо сирене

От Tochka. Категория: Рецепта на деня

Tagged: , , , , , , , ,

Пълнени пилешки гърди със синьо сирене

Публикувано на: 24 юли, 2012 , Няма коментари

Класическата комбинация от синьо сирене, орехи и сушени плодове разкрива изключително изкушаващо своите вкусови качества в присъствието на добре изпеченото и сочно пилешко месо.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Необходими продукти за 4 порции:
- 100 г синьо сирене
- 100 г меко масло
- 2 с. л. орехи, едро нарязани
- 2 сушени смокини или 1 с. л. тъмни стафиди
- 4 пилешки гърди

Начин на приготвяне:
1.Сиренето се настъргва и се разбърква с маслото, орехите и ситно нарязаните смокини.
Разделя се на четири.
2.Гърдите се срязват на две така, че да се образува джоб, леко се посоляват и се поръсват с прясно смлян бял пипер.
3.Четирите филета се напълват със сместа. Отгоре се намазват с малко зехтин.
Слагат се в тавичка да се изпекат на 190° С за около 30 – 40 мин. или докато се зачервят.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Източник: Сп. “Меню”

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

Автор Tochka

Разгледайте статиите от

Няма коментари

В момента няма коментари за Пълнени пилешки гърди със синьо сирене. Ще се радваме да добавите мнението си.

Публикуване на коментар