Салата в хрупкави купи от пармезан

От Tochka. Категория: Акцент, Рецепта на деня

Tagged: , ,

Slata v hrupkavi kupi ot parmezan-2

Публикувано на: 27 август, 2012 , Няма коментари

Едно от забележителните свойства на храната е възможността да влиза в различни, понякога нетипични роли. Например в тази рецепта пармезанът под формата на ефектен съд приютява една свежа и бърза за приготвяне салата.

Необходими продукти за 4 порции:

150 г пармезан или грана падано

1 ч. л. червен пипер

2 ч. ч. почистен спанак или рукола

1 авокадо

2 с. л. препечени кедрови ядки

1 ч. л. пълнозърнеста горчица

1 с. л. лимонов сок

2 с. л. зехтин

1 скилидка чесън, ситно скълцана

1 ч. л. мед

сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

1.Сиренето се настъргва на ситно ренде и се смесва с червения пипер. В тава върху хартия за печене се очертават 4 кръга с диаметър 15 см. Сиренето се разпределя в кръговете. Тавата се слага в загрята на 200° С фурна за около 6 мин. Сиренето трябва да се разтопи, но без да почервенява. Веднага се изважда от фурната и всеки кръг сирене се слага горещ да изстине върху дъното на обърната подходяща купа.

2.Салатата се приготвя, като спанакът се накъсва и се смесва с обеленото и нарязано авокадо. За дресинга се смесват горчицата, лимоновият сок, зехтинът, чесънът и медът, като се подправят със сол на вкус. Салатата се обърква с дресинга и се разпределя в хрупкавите купички. Поръсва се с кедровите ядки.

Източник: сп. Меню

 

Автор Tochka

Разгледайте статиите от

Няма коментари

В момента няма коментари за Салата в хрупкави купи от пармезан. Ще се радваме да добавите мнението си.

Публикуване на коментар