Слънчеви балконски идеи

От Tochka. Категория: Домът

Tagged: , ,

цветя на балкон

Публикувано на: 6 юли, 2012 , Няма коментари

Вижте как да превърнете балкона, това малко парченце въздух сред бетона, в истински оазис, наше малко, лично парченце природа.

Радомира Джамбазова е озеленител и предлага своите услуги за организиране, оформяне, поддържане на градини, зелени площи и цветя в дома. Тя с удоволствие ни предостави нейните съвети за създаването на прохладен летен кът на балкона. Да ги видим:

И така, започваме.

 

Първа стъпка: почистване

Всички натрупани неща, на които все се каним да намерим място, но засега не успяваме – вече им е време. Бъдете безкомпромисни – натрупаният боклук е лоша енергия. Как да разберете кое е нужно и кое – не? Ако не сте потърсили нещо през последните няколко месеци и години, то най-вероятно просто не ви трябва – в коша! Отървете се от всичко, което не ви привлича, не чувствате истинска нужда да го запазите и нямате никаква идея какво да направите.

Втора стъпка: какво ни трябва?

Веднъж, след като пространството светне, изнесете си столче, след това и масичка, сипете си мохито, или просто лимонада, качете си краката на перилата и погледнете света отвисоко. Релакс, отпускате душата и в този момент може да спрете, а може и да усетите, че нещо липсва и да продължите.

Та от какво имаме нужда? Разбира, се, растенията! Без тях не може! Дали ще направите от вашето кътче тропически рай, селска градина с бабини цветенца или ще се спрете на модернистичен, изчистен вариант – възможностите са безкрайни, колкото е въображението. Можете да комбинирате цветни растения, зелени растения, растения с шарени листа, едностилови саксии, миш–маш от стилове, да акцентирате зелени растения в странни, невероятни за възприемане съдове – това зависи само от вашите възприятия и донякъде бюджета разбира се. Тук вече ще ви трябва и малко помощ – тя визията си е ваша работа и само вие можете да създадете точно онова което най-ще ви пасне, но си има някои практически изисквания. Кое растение, какви изисквания има – осветление, поливане, вид почва, подхранване. А може и за визията да почерпите някоя идея или помощ.

Стъпка трета: за да е пълно щастието…

Веднъж създали вашия оазис, отиваме вече на екстрите – тази стъпка е в известна степен финансова и все пак, и тук един съвсем малък детайл, може да създаде огромна разлика. Мислете в насока люлка с възглавнички, хамак, удобни ратанови столове. Също вятърни мобайли и гирлянди от мъниста, които да подрънкват на вятъра.

Ако битувате на балкона си предимно вечер и след работа важен елемент ще се окаже светлината. И тук винаги има варианти, а един много ниско бюджетен и неангажиращ такъв са малките соларни лампи, обвити около растенията – съществуват в различни форми и големини – от водни кончета, до звезди, сърца или просто светещи балончета.

Помислете и за дребни детайли, като мънички светещи камъчета поставени в саксиите, или просто бурканчета с чаени свещи запалени на здрачаване – малките детайли, които носят толкова много настроение. И най-вече, това си е вашето лично кътче от природата, директно в дома ви.

За повече контакти с Радомира и нейната фирма за озеленяване „Цветалия”:

www.cvetalia.com                                                                                                               contact@cvetalia.com                                                                                                               телефон: 0888 975 480, 0895 990 573

 

 

 

 

Автор Tochka

Разгледайте статиите от

Няма коментари

В момента няма коментари за Слънчеви балконски идеи. Ще се радваме да добавите мнението си.

Публикуване на коментар