Бар фитнес – балет, пилатес и стречинг в едно

От Tochka. Категория: Спорт

Tagged: , ,

бар фитнес стречинг пилатес

Публикувано на: 5 юли, 2012 , 3 коментара

Името на този спорт идва от barre, което означава станкá или дървената релса в балетните зали, за която се захващат балерините, докато разгряват или упражняват някои движения. На базата на тези упражнения за разтягане, разгряване, укрепване на мускулите, съвременните танцьори и фитнес иснтруктри изграждат цяла система от упражения, която заздравява мускулите на цялото тяло, работи за пластичността на тялото и заздравяването на цели мускулни групи и добрата работа на мускули и кости.

Какво е бар фитнес?

Обикновено тренировката продължава около 60 минути и включва движения и упражнения за цялото тяло от класическия балет, пилатес и стречинг. Движенията са силно натоварващи, но веднага балансирани от дълбоко възстановяващ стречинг. Ефектът е силно скулптуриращ мускулите на цялото тяло, заздравяващ сухожилия и подобряващ гъвкавостта на тялото.

Как протича една тренировка?

Всяка тренировка по бар фитнес или боди фитнес денс е много забавна, изпълнена с много съвременна музика. Часът започва със загрявка от разтягане на мускулите чрез различни позиции на станката и подгряване на горната част на тялото с помощта на леки гирички. Бар фитнес балетът се използва най-вече за тонизиране на мускулите на краката, корема и подобряване на гъвкавостта на тялото. Използват се и гимнастически топки за рабта върху останалата част от тялто и за финалното реаксиращо разтягане.

Екипът

Трябва да сме сигурни, че дрехите, които си вземаме са удобни, меки, от естествени или спортни дишащи материи. И тук най-добрият вариант са плътно прилепващите дрехи, за да може иснтрукторът да след дали зипълнявате упражненията правилно. Най-добре е ако заложите на чорапи или някакъв съвременен вариант на цвички вместо на обувки.

Да сме подготвени

В завсимост от залата, която посещаваме ще имаме нужда от мека постелка, надуваема топка –ако т спортния център не са подсигурили такива. Със сигурност трябва да си носим вода – тук губим мнофо течности под формата на пот и е важно да ги набавяме на тялото си на време.

Дали е за мен?

Този спорт е подходящ за всеки на възраст между 15 и 69. На практика програмата на този спорт е била разработена и с рехабилитационна цел и много от стречинг упражненията се ползват в рехабилитационни центрове. Тази гимнастика е подходяща и за бременни, както и за подрастващи, защото оказва добър урепващ ефект върху мускулатурата на краката и гръбнака и работи добре за правилната стойка.

Автор Tochka

Разгледайте статиите от

3 коментара

Има 3 коментара на Бар фитнес – балет, пилатес и стречинг в едно. Ще се радваме да добавите коментар?

 1. Струва ми се интересно. Тъкмо съм се навила за зумба, ама и това може да се пробва. А информация дали в България го има вече ?

 2. Тунис, със своите пясъчни плажове, дълга история и зашеметяващи пейзажи, предлага мечтаната дестинация за всеки, който търси незабравимата почивка. От историческите руини на Картаген до омагьосващите пясъци на Сахара, Тунис е място, където наследството и естествената красота се сливат в едно, за да предложат вдъхновяващо приключение.
  Не чакайте повече, организирайте следващата си отпуск вълшебна с екскурзия до Тунис. Разгледайте очарованието, минатото и традициите на тази очарователна страна. Резервирайте своето място сега и се подгответе за авантюра, което ще запази място в душите ви завинаги. Проверете нашия сайт или се контактирайте с нас непосредствено, за да стартираме планирането на вашето пътуване до Тунис без забавяне!

  https://fracvikkzseq.compat.objectstorage.eu-frankfurt-1.oraclecloud.com/mistralbg/tunis/tunis.html

 3. Тунис, със своите златни плажове, богата история и впечатляващи пейзажи, предлага перфектната дестинация за всеки, който търси перфектната почивка. От старинните руини на Картаген до омагьосващите пясъци на Сахара, Тунис е място, където наследството и природата се сливат в едно, за да предложат вълнуващо приключение.
  Не отлагайте повече, организирайте следващата си отпуск неповторима с екскурзия до Тунис. Изследвайте красотата, културното наследство и културата на тази вълшебна страна. Осигурете си своето място незабавно и се настройте за приключение, което ще се запечата в сърцата ви за винаги. Разгледайте нашия сайт или се контактирайте с нас директно, за да започнем планирането на вашето пътуване до Тунис без забавяне!

  https://fracvikkzseq.compat.objectstorage.eu-frankfurt-1.oraclecloud.com/mistralbg/tunis/tunis.html

Публикуване на коментар