Денс аеробика за отлична форма и здраво сърце

От Tochka. Категория: Спорт

Tagged: , ,

Денс аеробика за отлична форма и здраво сърце

Публикувано на: 5 юли, 2012 , Няма коментари

Още един от лесните начини да спортуваме редовно, защото денс аеробиката не е просто спорт, а едно страхотно забавление. Както се разбира от името й тя е комбинация от танци и аеробни упражнения, от красиви танцувални движения и ритмични стъпки.

Видове

Има общо четири вида денс аеробика – високонатоварваща аеробика, нисконатоварваща аеробика, степ аеробика и водна аеробика. Нисконатоварващата аеробика включва по-малко подскоци, но повече работа с краката, която се координира с музиката, която звучи в залата. Степ аеробиката се играе на повдигаща платформа, а водната се играе в басейн с вода до кръста. Един час по денс аеробика обикновенопродължава около 20-30 минути, стъпките са ритмични на 4 или 8 такта. Този спорт е забавен, а същевременно ефективен при укрепването на мускулите и бързото влизане във форма.

Ефектът:
 • Денс аеробиката укрепва мускулите на цялото тяло, но най-вече на костите, които носят най-голяма част от тежестта на тялото – тези на гръбнака и бедрата. Денс аеробиката укрепва сърдечносъдовата мускулатура.
 • Помага ни да отслабнем и същевременно да бъдем в добра форма.
 • Това е един от най-лесните и приятни спортове, защото е свързан по-скоро с танци и забавление отколкото с обилно потене и страшни усилия от наша страна.
 • Помага ни да засилим кръвообръщението и намалява кръвната захар и нивата на холестерола – което важи за повечето аеробни портове, впрочем. he
 • Аербиката засилва притока на кислород към сърцето, белите дробове, кръвоносните съдове и помага на тялото да функционира по-добре.
 • Аеробиката прогонва стреса с едно щтракване на пръсти – или поне с няколко подскока. Дава ни шанс да вдишаме свободно и да сменим темпото на работната седмица.
 • Денс аеробиката е лек срещу депресия, несигурност и тревожност – гарантирано. Помага на мозъка и емоциите да се рестарират и пренаредят по по-добър начин.
 • Не е трудно – даже ни дава свобода да измисляме сами стъпки, движения и танци – с това е по-различна от традиционните танци, които изискват дълго време учене на основни стъпки и движения преди да достигнем нивото на удовлетворение.
 • Укрепва имунната система – заради чувстовто на удовлетворение, което ни носи и силните дози щастливи хормони, които се впръскват в тялото по време на тренировка.

Да сме по-добри:

 • За да сме по-ефективни трябва да загряваме поне 10-15 минути преди тренировка – упражнения за разтягане, гъвкавост, подксоци или джогинг.
 • Екипът – трябва да е плътно рпилепващ към тялото – задължително. Широките дрехи ограничават пълната свобода на движение на крайниците и тялото във всички посоки и пречат на правилнот изпълнение на някои упражнения. Ако имаме притеснения относно параметрите на нашето тяло и плътно прилепналите дрехи – ползаме женски хитринки, разбира се! Полички, подходящи панталонки или подходящи туники и прочие винаги работят. А и не трябва да забарвяме, че ако сме редовни, след съвсем кратко време ще смев идеална форма за всякакъв вид екип!
 • Пийте вода – със стайна тепература няколко минути след тренировката – за да възобновите баланса на течностите в тялото.

Автор Tochka

Разгледайте статиите от

Няма коментари

В момента няма коментари за Денс аеробика за отлична форма и здраво сърце. Ще се радваме да добавите мнението си.

Публикуване на коментар