Мъжете, домакинската работа и семейното щастие

От Tochka. Категория: Семейството

Tagged: ,

мъжете домакинската работа и семейното щастие

Публикувано на: 28 юни, 2012 , Няма коментари

Мъжът по домашни чехли не е мъж под чехъл или поне така сочат последните проучвания. Учени са установили, че домашните свади намаляват и общото щастие в дома се увеличава, когато мъжете имат достъп до домакинската работа.

Данните са от европейско изследване за разликите между мъжете и жените, обхванало 30 000 души от 24 държави. Учените са очаквали домашните конфликти да се увеличават и щастието на  мъжете да намалява, когато имат повече задачи в къщи.

Резултатите обаче показват точно обратното.  Това вероятно това се дължи на факта, че мъжете са променили начина си на мислене и на живот през последните десетилетия. Мъжете все по-често изпитват нужда да подкрепят своите половинки в грижата за дома и семейството, а жените от своя страна, все по-настоятелно показват необходимостта от подкрепа в тези отговорности.

Резултатите противоречат също на досегашните данни, че въпреки все по-големия брой на работещите жени с образование и кариера, мъжете продължават да им отреждат по-голямата част от домакинската работа.

Погледнете мъжа до себе си и ако чете вестник, връчете му прахосмукачката. И помнете, това е за неговото щастие.

Автор Tochka

Разгледайте статиите от

Няма коментари

В момента няма коментари за Мъжете, домакинската работа и семейното щастие. Ще се радваме да добавите мнението си.

Публикуване на коментар