Едно от забележителните свойства на храната е възможността да влиза в различни, понякога нетипични роли. Например в тази рецепта пармезанът под формата на ефектен съд приютява една свежа и бърза за приготвяне салата.
Необходими продукти за 4 порции:
150 г пармезан или грана падано
1 ч. л. червен пипер
2 ч. ч. почистен спанак или рукола
1 авокадо
2 с. л. препечени кедрови ядки
1 ч. л. пълнозърнеста горчица
1 с. л. лимонов сок
2 с. л. зехтин
1 скилидка чесън, ситно скълцана
1 ч. л. мед
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1.Сиренето се настъргва на ситно ренде и се смесва с червения пипер. В тава върху хартия за печене се очертават 4 кръга с диаметър 15 см. Сиренето се разпределя в кръговете. Тавата се слага в загрята на 200° С фурна за около 6 мин. Сиренето трябва да се разтопи, но без да почервенява. Веднага се изважда от фурната и всеки кръг сирене се слага горещ да изстине върху дъното на обърната подходяща купа.
2.Салатата се приготвя, като спанакът се накъсва и се смесва с обеленото и нарязано авокадо. За дресинга се смесват горчицата, лимоновият сок, зехтинът, чесънът и медът, като се подправят със сол на вкус. Салатата се обърква с дресинга и се разпределя в хрупкавите купички. Поръсва се с кедровите ядки.
Източник: сп. Меню
Няма коментари
В момента няма коментари за Салата в хрупкави купи от пармезан. Ще се радваме да добавите мнението си.