Високотехнологичен стрес – 5 прости правила за оцеляване

От Tochka. Категория: Съвети

Tagged: ,

високотехнологичен стрес оцеляване

Публикувано на: 3 юли, 2012 , Няма коментари

Много хора не успяват да “изключат” и продължават да мислят за служебните си задължения след края на работния ден. Натовареното професионално всекидневие ги “преследва” вечер и през уикендите – те продължават да проверяват имейлите си и да отговарят на служебните си мобилни телефони по всяко време. Специалистите обаче напомнят, че това е вредно и препоръчват активното разтоварване след напрегнат ден в службата.

Дори в Германия Министерството на труда и социалните грижи предвижда въвеждането на мерки, чрез които служителите да получват защита от постоянния високотехнологичен стрес, съпътстващ професионалното им ежедневие. Психолзите съветват работещите в офис да се занимават със съвсем различни неща след края на работния ден, и особено през първия половин час след него:

1. Изключете мобилния си телефон. Работещите хора не си правят услуга, когато постоянно могат да бъдат открити по телефона от началниците или колегите си. Всички служители, с изключение на заемащите ръководни позиции, трябва да изключват мобилните си телефони, когато са на почивка.

2. Не проверявайте служебните си имейли и не отговаряйте на мобилните си телефони у дома. В противен случай разтоварването на професионалния стрес е невъзможно, съобщават психолозите.

3. Ако работите пред компютър, непременно поддържайте физическа активност поне половин час след като си тръгнете от работа. Сядане пред телевизора у дома след работния ден или отново пред компютъра също не е действа разтоварващо стреса. Вместо това се препоръчва да се прави нещо съвсем различно като например каране на колело или поливане на цветя.

4. Направете си приятна вечеря с чаша вино и здравословна храна. Прекаляването с алкохола обаче не е препоръчително, защото би попречило на и без това уморения организъм.

5. Срещнете се с приятели. Времето с близките и семейството е най-добрата “противоотрова” срещу стреса в службата. Хората, които имат широк кръг от контакти бързо започват да мислят за приятни разтоварващи занимания след напрегнат ден в службата.

Ако четете това в края на работния ден, не забравяйте веднага след като излезете от офиса да се възползвате от петте идеи разтоварване на стреса.

Автор Tochka

Разгледайте статиите от

Няма коментари

В момента няма коментари за Високотехнологичен стрес – 5 прости правила за оцеляване. Ще се радваме да добавите мнението си.

Публикуване на коментар