Съединение в кърито намалява риска от диабет

От Tochka. Категория: Акцент, Здравословно хранене, Продукти

Tagged: , , , , , , ,

Съединение в кърито намалява риска от диабет

Публикувано на: 9 август, 2012 , Няма коментари

Добавки, които съдържат съединение, откривано в една от подправките в кърито, могат да предотвратят развитието на диабет при хора, изложени на повишен риск, предаде Ройтерс,
позовавайки се на резултатите от тайландско изследване, обхванало 240 души с преддиабет.

Авторите на проучването са установили, че прилагана всекидневно доза куркумин предпазва
от развитието на нови случаи на захарна болест при хора, страдащи от преддиабет.
Състоянието се характеризира с повишени нива на кръвната захар и може да прогресира
до същински диабет тип 2.

Куркуминът е съединение в една от подправките в кърито – куркума. Предишни лабораторни изследвания са показали, че той помага срещу възпаления и т.нар. оксидативно увреждане
на клетките. Тези два процеса “подхранват” редица заболявания, сред които и диабет тип 2.

“Заради благоприятния ефект и безопасността при използването му смятаме, че куркуминът е подходящ за хора, страдащи от преддиабет”, пишат авторите на проучването в сп. “Diabetes
Care”.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

Автор Tochka

Разгледайте статиите от

Няма коментари

В момента няма коментари за Съединение в кърито намалява риска от диабет. Ще се радваме да добавите мнението си.

Публикуване на коментар